Over Marjan

Ik ben drs. Marjan Tresfon (1956) en heb aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Ik heb veel programma's en trainingen afgerond mbt persoonlijkheidsontwikkeling en rouw en verlies. In 2001 heb ik de opleiding afgesloten aan het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding (het NIS).
In december 2011 heb ik aan de KU Leuven, BelgiŰ de jaaropleiding Therapeutisch werken met verlies en rouw: een systemisch perspectief, afgerond.
Sinds 2001 ben ik actief in de begeleiding bij sterven, rouw en verlies. Het accent ligt op verlies in de breedste zin van het woord, gerelateerd aan het werk. Zo kan je recht doen aan de medewerker Ún aan de organisatie. Zo kan verlies groeien van een probleem naar nieuw perspectief.

Werkwijze

Ik begeleid mensen individueel en in groepen, meestal op het werk, thuis of elders. Mijn aanpak maakt verschil. Ik ben de bedenker van een heldere en concrete methodiek: er is aandacht voor je betekenisvolle verlies en de impact daarvan. En je draagkracht wordt hersteld, in álle gebieden van je leven.

Zelf heb ik ook een aantal persoonlijke verlieservaringen gehad. En ik ben als echtgenote en moeder van twee kinderen, geconfronteerd geweest met mijn eigen diepe angst voor afscheid moeten nemen en de dood. Ik ben dat niet uit de weg gegaan, in tegendeel: door specifieke opleidingen heb ik daarin mijn eigen, professionele, weg gevonden.

Dat maakt dat ik je als begeleider niet alleen help je verlies te dragen. Mijn toegevoegde waarde is dat ik je ook help je leven te léven, op het werk en thuis. Waar je op mag rekenen is mijn professionaliteit, betrokkenheid en inlevingsvermogen. Ik ben open en integer, luister goed en met aandacht zodat je helemaal kunt uitspreken. Zo ontdek je, eigenlijk op eigen kracht, de antwoorden op je nieuwe vragen.
Hulp inroepen bij rouw en verlies is een kwestie van vertrouwen: ik ben dat vertrouwen waard. Ik ga respectvol en zorgvuldig om met je privacy en wensen. Ik ben dan ook aangesloten bij de Ethische Kring TACT, een groep professionals die elkaar toetst over het ethisch handelen naar gesprekspartners en opdrachtgevers toe.

Visie

Mijn visie is dat verliesbegeleiding op het werk kan leiden van een probleem tot een win-win situatie voor medewerker en bedrijf. Allereerst krijgt de medewerker toegesneden begeleiding en aandacht waardoor verzuim voorkomen kan worden. Daarnaast ontvangen de collega's, de leidinggevende en de HR-manager passende en professionele ondersteuning die ook bijdraagt aan het herstel van de medewerker. Bovendien kan de ondersteuning uiteindelijk leiden tot een nieuw perspectief: meer betrokkenheid en grotere inzet bij het werk van de medewerker en zijn team. De samenwerking wordt steviger, de prestaties groter.

O.a de volgende opdrachtgevers hebben dit ervaren

Gemeente Vught, Gemeente Eindhoven, Politie Midden Nederland, Philips, Fei Company, Mars Food Europe, Brainport Development NV, B Braun medical, Dedicon, Humanitas, SBWU (Stichting Begeleid Wonen Utrecht), Huize St. Petrus, Kinderdagverblijf Viela Spring, 2BTrained, Eckhart College, ArtsLommelen Uitvaart, Uitvaartzorg Drimmelen, Accolade Wonen

Opdrachtgever rouwbegeleiding Ilja Luijten-van Ballegooijen, HR manager Philips

Marjan is a strong warm people-person. She can really listen to people and is able to put people back on track when they are facing a difficult period in their life. She is not afraid to confront people if needed but always with high respect towards the person.

Expert

Ik deel graag mijn expertise over verliesbegeleiding.
In mijn rol als expert ben ik gevraagd door SBS televisie voor een uitzending met ethische vragen over stervensbegeleiding. Ik heb meegewerkt aan een langlopend project over zingeving en zorg in Utrecht waar ook Herman de Mönninck een bijdrage aan heeft geleverd. Voor de Radboud Universiteit Nijmegen, het ROC Roermond en het Amphia Ziekenhuis in Breda heb ik gastlessen en workshops gegeven.

Partners

Met HCC Human Capital Care (Arbo en gezondheid), Kobussen & Partners, psychologisch adviesbureau en Ortho Consult Nieuwenbroek heb ik onderlinge verwijscontacten.

Ik werk samen met You Know, talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding

Ik ben een expert in het oplossen van problemen rondom medewerkers met verlieservaringen: ik herstel de draagkracht van de betrokkenen, voorkom verzuim, verbeter de samenwerking en verhoog de prestaties.
Een win-win situatie voor medewerker en bedrijf.Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?
Stuur dan een e-mail naar ,
bel 06-25313691.
 

Voor aanvullende informatie over mijn achtergrond en diensten zie www.tresfon-coaching.nlTop